Skip to content

Tyck till om snällt företagande

31 mars, 2010

Snällt företagande verkar vara ett ämne som engagerar. När jag berättar att jag håller på att skriva en bok om det reagerar folk positivt och många börjar spontant ge exempel på snälla företag och företagare. Det är superkul av flera anledningar:

 1. Jag tycker förstås själv att det är ett spännande ämne som jag gärna diskuterar.
 2. Jag får uppslag och exempel till boken.
 3. Att ämnet intresserar borde rimligtvis innebära att även boken kommer att engagera och därmed sälja bra.

Vad tänker du på när jag säger att jag skriver boken Den snälla företagaren? Har du några exempel på snälla företagare eller företag? Kanske är du själv en – hur gör du affärer genom att vara snäll? Hur skulle du vilja att företag (are) var snälla? Eller har du tvärtom exempel på elakt företagande?

Och den viktigaste, och kanske svåraste,  frågan: går det att både vara snäll och tjäna pengar? För det är ju det som Den snälla företagaren handlar om.

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. 1 april, 2010 10:18

  Går det både att vara snäll och tjäna pengar? – DET är verkligen en intressant fråga. En snäll företagare som jag ser det, tar hänsyn både till sina anställda, till miljön och till de som producerar de ev. varor som företagaren säljer. Mycket av de varor som säljs i Sverige idag är ju som bekant billiga, men producerade under mycket dåliga förhållanden för arbetare och miljö. För det är något man tjänar mycket pengar på…
  Ska definitivt läsa din bok när den kommer ut, är nyfiken på om du hittat några exempel på att tjäna pengar och vara snäll samtidigt. För det går säkert, men det är lite knepigare och man blir förmodligen inte stenrik heller, men varför ska man bli det?
  Avslutningsvis så kan jag tipsa om Oknytt, som jag tycker är en snäll företagare: http://oknytt.wordpress.com/

  • 1 april, 2010 10:33

   Jag håller med om det du säger. Det går även att dra paralleller till t.ex. köttproduktion: billigt kött = dålig djurhållning. En snäll köttkonsument köper förstås (dyrare) ekologiskt kött. För konsumenten kan det alltså kosta pengar att vara snäll i det enskilda fallet.

   Tack för tipset om Oknytt! :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: