Skip to content

Att fastna i en bok

5 maj, 2010

Finns det något bättre än att fastna helt i en bok man läser? Ni vet så där så att man inte kan släppa den. Jag gjorde det nu i helgen.

Och plötsligt hände det något med tiden. Oftast har jag inte alls tid att läsa i flera timmar i sträck; det blir snarare någon kvart här och där, i badkaret, innan jag somnar, medan jag äter lunch. Men som en gåva så fanns den bara där, all den tid jag behövde för att läsa ut boken. Så det gjorde jag.

För mig ligger det en barndomsnostalgisk känsla i att fastna i en bok. Jag flyttas tillbaka till bokslukaråldern, när jag kunde ligga på sängen och läsa en hel dag. Jag önskar mig fler sådana dagar, även i vuxen ålder.

Om det är någon som undrar så var det Camilla Läckbergs senaste bok, Fyrvaktaren, som jag fastnade i. Det tog kanske 50 sidor eller så innan jag var fast, men sedan var det kört. Precis som med alla hennes tidigare böcker. Hon vet vad hon gör, Läckberg, och hon har precis den där kombinationen mellan mordgåta och karaktärsdriven handling som jag går igång på, och som får bladen att bläddra sig själva.

När fastnade du i en bok senast?

Annonser
6 kommentarer leave one →
 1. 5 maj, 2010 16:46

  Jag har fastnat i två böcker på senare tid faktiskt. Alldeles nyligen ”Agnes hjärta Edward” av Lina Forss. Inte så långt innan dess mådde jag dåligt över ”Norwegian Wood” av Haruki Murakami.

  Det är jobbigt att fastna. Allt annat spelar liksom ingen roll då .., :)

  • 5 maj, 2010 17:04

   ”Agnes hjärta Edward” känner jag inte till, ska genast kolla upp den!

   Jag tycker oftast att det är mer härligt än jobbigt att fastna :-)

 2. 6 maj, 2010 08:54

  Ja, det är härligt att fastna i en bok, men jobbigt när boken tar slut. Det blir ett sådant tomrum, en sådan saknad i mig då. Just nu är jag fast i ”Tjuvarns stad” av David Benioff. En helt fantastisk bok!

  • 6 maj, 2010 10:14

   Sant! När man ska tillbaka till verkligheten igen, då är det faktiskt lite jobbigt. Tack för boktipset, det ska undersökas!

 3. 10 maj, 2010 10:45

  Igår när jag läste ”True Believer” (http://www.amazon.com/True-Believer-Virginia-Euwer-Wolff/dp/0689828276) – en av de bästa böckerna jag någonsin läst! Och innan dess så har även jag fastnat i Läckbergs böcker!

  Vad roligt att hitta en till språkkonsult i bloggsfären, jag går själv första året på programmet på SU!

  /Elin

  • 10 maj, 2010 10:51

   Tack för tips på bok att fastna i! Och kul att du också ska bli språkkonsult, lycka till med studierna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: