Skip to content

Stäng av den inre kritikern

28 februari, 2011

Något av det bästa när jag befinner mig i ett kreativt flöde är att jag då har stängt av den inre kritikern helt och hållet. Den inre hejaklacken är dock på plats. Den tjoar och tjimmar och talar glatt om för mig hur bra det blir och hur bra jag är. Det betyder att medan jag håller på och skapar något så tycker jag alltid att just det är det bästa som någonsin gjorts. Ingen dum egotripp va?

Jag har inte medvetet letat efter avstängningsknappen för den inre kritikern – den brukar stänga av sig automatiskt. Men förutom att det ger mig en härlig upplevelse så tycker jag att det är ett riktigt bra sätt att arbeta kreativt. Det tillåter mig att skapa utan att behöva hindras av att jag tycker att det blir dåligt. I ett senare skede behöver jag förstås vara kritisk för att kunna redigera det jag har gjort, men det är ett senare problem.

Hur gör du? Är du kritisk mot ditt eget arbete? I så fall kan jag verkligen rekommendera dig att prova att stänga av kritikern. Peppa dig själv att du är bäst och att det du gör blir fantastiskt! Så där ja – nu är det bara att börja skapa.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. 28 februari, 2011 13:39

  Det bästa är att komma in i det kreativa flödet och bara köra på i flow. Det går ofta bra men ibland önskar jag att det vore lättare att hitta av-knappen på kritikern.

 2. 2 mars, 2011 19:33

  Den där inre kritikern sitter fastetsad varje dag och jag vette tusan hur jag ska bli av med den. Önskar djupt och innerligt att den vill ta sitt pick och pack så jag kan sätta igång och söka alla de där jobben jag är sugen på så jag kan starta igång nästa del av mitt liv.

  • 3 mars, 2011 10:45

   Frida: Kan du jobba med mental träning och positiva budskap till dig själv? Blunda, slappa av och spela upp en ”film” där du gör precis det där som du vill göra (söker jobben, kommer på intervju, får drömjobbet och så vidare). Säg till dig själv ”Jag gör allt jag vill göra” – eller vad du nu väljer för budskap. Formulera det i presens och utan negationer – som om du redan var där. Lycka till! :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: