Skip to content

Vilka sommarpratare ska jag lyssna på?

22 augusti, 2011

Nu är sommaren slut, och i år har jag faktiskt lyckats lyssna på alla sommarpratarna. För dig som inte har hört alla och som vill behålla lite av sommaren går det bra att lyssna på webben i en månad till. Av besöksstatistiken har jag förstått att många är intresserade av  tips om bästa sommarpratarna, så det är väl bäst att jag uppdaterar mina tips från början av sommaren. Då gjorde jag en topptrelista, och jag tycker faktiskt att den håller ganska bra fortfarande. Förutom de sagda tre (Jonas Jonasson, Gustaf Hammarsten och Karin Broos) är mitt tips att i första hand satsa på två kategorier av sommarpratare: politiker och komiker.

Politiker blev antagligen politiker för att de brinner för något. Som vi vet är politiker dessutom i allmänhet bra på att prata. Här har vi alltså en kategori människor som talar väl om något de brinner för. Det blir sällan fel, oavsett om du håller med om deras åsikter eller inte. Lyssna därför gärna på Maria Wetterstrand, Carl Bildt, Lars Ohly, Birgitta Ohlsson och Håkan Juholt.

Komiker är förstås roliga, och om du som jag gillar att skratta är det väl värt att lyssna på sommarpratande komiker. Här använder jag ordet komiker lite slarvigt; de är ofta till exempel skådespelare eller manusförfattare. Det de har gemensamt är att de kan berätta en historia och att de har en känsla för intressanta och ofta komiska detaljer. Här finns med andra ord en hel del att lära sig för dig som är eller vill bli författare – och för dig som bara vill skratta lite. Lyssna därför gärna på Babben Larsson,  Olof Wretling och Johan Wester.

Vilken är din favorit bland årets sommarpratare?

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. 22 augusti, 2011 16:20

  Självklart Knausgård, programmet som sändes den 14:e augusti.

  Varför förklarar jag här:
  http://kreagrafen.wordpress.com/2011/08/14/sommar-med-knausgard-ett-hallelujahmoment/

 2. 22 augusti, 2011 18:10

  Jag har inte lyssnat på ens hälften, men min favorit so far är Nanne Grönvall! Helt fantastisk.

 3. 22 augusti, 2011 20:45

  Knausgård är redan sagd, Yukiko Duke gillade jag också mycket!

 4. 23 augusti, 2011 10:47

  Kul att ni kommer med fler tips! Man kan nästan lyssna på ett helt slumpmässigt program. Det är otroligt få som jag inte har gillat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: