Skip to content

Dags att stämma av?

1 januari, 2012

Vid den här tiden på året verkar alla göra årsavstämningar. Utvärdera det som varit. Planera framtiden och sätta upp mål. Att göra det en gång om året tycker jag fungerar utmärkt, och det pratar jag också om i Den snälla företagaren.

För mig är det sommaren som är den stora avstämningspunkten. Då har jag en lång och skön semester med tid för reflektion. Sedan blir hösten en nystart med ny energi, nya mål och projekt och ofta lite nya arbetssätt.

Så här års gör jag inget särskilt för att stämma av. Men det brukar automatiskt bli en paus i och med jul och nyår – även om jag i år lägger semestern i januari i stället för precis över helgerna. En paus betyder att jag kommer ur hjulspåren en stund, vilket förstås är bra. Den här gången betyder pausen att jag går ut ur en höst där jag medvetet planerade på ett sätt som jag vet fungerar dåligt för mig. Efter en period med dåligt med jobb behövde jag nämligen klämma in alla jobb som fanns när de väl fanns. Men nu efter årsskiftet återgår jag till min vanliga struktur – den som fungerar. Det ser jag fram emot!

Hur gör du med utvärdering, planering och mål? Hur ofta gör du avstämningar? Och när på året?

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: