Skip to content

Ny bok från Hanne-Vibeke Holst

23 maj, 2012

Jag tittar på säsongsavslutningen av Babel och får reda på att en av mina favoritförfattare, Hanne-Vibeke Holst, är aktuell med en ny bok: Förlåtelsen. I Sverige är hon kanske mest känd för trilogin Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret, som även har blivit teveserier på SVT.

Den nya boken handlar om en kvinna som är operachef i Berlin. Det är en generationsroman om lögner. Holst menar att om det finns en lögn eller hemlighet i en generation så ger det stora konsekvenser i nästa generation. Hon säger att alla vet att man inte får ljuga men ändå gör vi det. Och lögnerna är inte nedbrytbara; de kommer alltid tillbaka. En dag händer det något som gör att de kommer ut och då blir det katastrof i hela släkten.

Jag har läst de flesta av Hanne-Vibeke Holsts tidigare böcker och kommer definitivt att läsa den här också. Den enligt mig bästa av hennes böcker, Louise-trilogien, har av någon anledning inte översatts till svenska. Men läs den på danska vettja – det är inte så svårt som du tror!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: