Skip to content

Gomeraplaner

9 september, 2012

Min plan är ju att åka till La Gomera i vinter igen. (Inte läst om när jag var där förra vintern? Läs min resdagbok från La Gomera.) I augusti var det stora skogsbränder både på Teneriffa och på La Gomera, det kunde man till exempel läsa om i DN Jag har sett olika siffror som säger att mellan 10 och 20 procent av det stora vackra naturreservatet Garajonay är förstört.

Däremot har jag inte riktigt förstått vad det betyder rent praktiskt om jag vill åka till Valle Gran Rey igen. Det verkar ha varit ganska dramatiskt medan det brann , bland annat eftersom vägen inte fungerade och många blev evakuerade till La Gomeras huvudstad Sán Sebastián via båt. Jag läser ett reportage, ”Eye Witness acount of Valle Gran Rey” och får lite ont i magen, eftersom den här berättelsen är från Casa la Seda utanför Valle Gran Rey, alltså exakt där jag bodde förra vintern.

I år ska jag dock inte bo där, utan har hyrt en lägenhet mitt i byn, och om jag förstår det här inlägget rätt så är allt som det ska nere i byn. Det står att ”I Valle Gran Rey har det brunnit uppe i skogen. Men byn som ligger nere vid havet, ser ut som innan.” Jag läste också på www.canarias7.es (på spanska, så jag fuskade lite med Google översätt) att turismen gick ner kraftigt efter branden och att de gärna vill att turisterna kommer tillbaka. Det gör mig förstås extra sugen på att åka dit.

Min plan är att åka någon vecka före jul. Jag bokade flyg i dag till Teneriffas södra flygplats. Jag har även bokat en natt på hotell i Los Cristianos för att slippa åka hela vägen samma dag. Dagen efter blir det båt till Sán Sebastián på La Gomera och sedan buss till Valle Gran Rey. Lägenheten i Valle Gran Rey har jag hyrt till i slutet av januari. Däremot har jag inte bokat någon hemresa än. Jag får fundera på om jag ska passa på att se något annat på vägen hem – på Teneriffa eller någon annanstans. Det är runt jul och nyår som den verkliga högsäsongen är, så jag räknar med att det inte är några problem att hitta vare sig hotell eller flyg i slutet av januari/början av februari. Jag måste inte bestämma det just nu, helt enkelt. Jag var ju i Puerto de la Cruz ett tag innan jag åkte vidare till La Gomera, och det var inget fel alls på det. Men jag är nog mer sugen på att se något nytt. Kanske har du ett förslag på vart jag borde åka?

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Vivi permalink
    13 oktober, 2012 17:44

    Hej! Jag undrar vad du får betala för boende och var du hittade det. Maila gärna mig. Vivi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: