Skip to content

Mat på La Palma

16 januari, 2013
tags: ,

Jag var ju på La Palma en sväng häromveckan. Och jag vet att det här inte är någon matblogg, men ett litet inlägg om mat kan ni väl stå ut med? Jag läste i guideboken att La Palma-köket är inspirerat av Venezuela. Tydligen är det många från La Palma som har emigrerat till Venezuela, och jag tror att jag läste någonstans att 80 procent av invånarna på La Palma har släktingar i Venezuela. En del av dem kom tillbaka, och maträtter som man äter på La Palma är arepas, ett slags pitabröd med olika fyllningar, och cachapas, majspannkakor med olika fyllningar.

Det här kunde man äta på snabbmatsställen i Santa Cruz de la Palma. Jag valde ost, avokado och tomat i både arepas och cachapas. Båda var goda. Den senare var väldigt söt och måste ha innehållit en del socker. Den kändes mer som en efterrätt, som crepes. Jag kan tänka mig att den skulle fungera bra med nutella eller något annat sött pålägg som en efterrätt. (Apropå nutella såg jag nutellapizza på en meny utan för en restaurang här i Valle Gran Rey igår!)

Något annat jag åt på La Palma var almendrados, mandelkakor. De såg ut som småkakor gör mest, men de hade en väldigt trevlig och seg konsistens och var faktiskt sjukt goda. De finns här på La Gomera också. Jag måste snoka upp ett recept så att jag kan baka dem själv när jag kommer hem.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: