Skip to content

La Palma, Las Palmas, Palma – vad är vad egentligen?

22 januari, 2013

I dag, kära vänner, blir det en geografilektion här på bloggen :-)

När man pratar om Kanarieöarna så känner folk till Gran Canaria, Teneriffa och möjligtvis Lanzarote.  Någon har kanske hört talas om Fuerteventura. När jag berättar att jag ska till La Gomera får jag alltid förklara att det är en kanarieö. El Hierro ska vi inte ens tala om. Och La Palma blandas ofta ihop med Las Palmas eller Palma. Men det var alltså La Palma jag var på ett par dagar häromveckan. Så här är det:

La Palma är en av Kanarieöarna. Man kan ta båten dit från La Gomera, och det var det jag gjorde. Om man inte råkar befinna sig på La Gomera kan man ta flyget från till exempel Arlanda till Teneriffa och därifrån ta båten till La Palma.

Las Palmas är huvudstaden på Gran Canaria. På Wikipedia läser jag att Las Palmas också är huvudstad i provinsen Las Palmas och att den tillsammans med Santa Cruz på Teneriffa är delad huvudstad i regionen Kanarieöarna.

Palma, eller Palma de Mallorca, är huvudstad på Mallorca. Jag har faktiskt inte varit på Mallorca men jag har förstått att ön precis som Kanarieöarna har mycket att erbjuda bortom turistområdena, så jag skulle gärna vilja åka dit.

Fast allt det där visste ni kanske redan? Finns det flera Palma som jag har glömt?

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: